Henrieke van Assen
»
Testimonials

22 mei 2017 - Ronald en Marijke Lont, Hilversum                                      

Henrieke heeft onze trouwdag op 31 maart 2017 op prachtige authentieke wijze vastgelegd. Zij verstaat de kunst van het fotograferen van die momenten die er echt toe doen en weet mensen 'echt' in beeld te brengen. Het is knap hoe Henrieke op onze trouwdag aanwezig was, zonder zelf op de voorgrond te treden, terwijl zij bij alle belangrijke momenten juist een hoofdrol had om deze voor ons vast te leggen.

Ook in de voorbereiding naar ons huwelijk toe, waren de contacten prettig, zorgvuldig en professioneel. Dankjewel Henrieke!                 

12 mei 2017 - Roos Gardien (NVVB), Zoetermeer  

Elk jaar organiseert de NVVB (Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken) een aantal regiocongressen verspreid door het hele land. Eind vorig jaar organiseerde we een regiocongres in Assen. Aangezien onze 'vaste' congresfotograaf niet kon, ben ik op zoek gegaan naar een andere fotograaf in de buurt van Assen. Via Google kwam ik terecht op de website van Henrieke. Het kleurgebruik in haar foto's sprak mij meteen aan, lekker fris. Ik dacht meteen die stuur ik een mail of ze het leuk vindt om op ons regiecongres te komen fotograferen. Henrieke was meteen ontzettend enthousiast en had zin in de opdracht. 

Tijdens het regiocongres heeft Henrieke ontzettend mooie foto's gemaak, stuk frisser, mooi kleurgebruik, stralend en origineel! Zowel ik als mijn collega's waren erg enthousiast over haar foto's en hebben ervoor gekozen Henrieke voor ons landelijk NVVB congres afgelopen april te vragen als fotograaf. Dit was maar liefst twee dagen inclusief diner en feestavond. Ik heb slechts één briefing geschreven en Henrieke wist direct wat er van haar werd verwacht. Het was ontzettend prettig om te merken dat ze geheel haar eigen gang ging tijdens het congres, hoefde me helemaal geen zorgen te maken. Vanwege een eerder bezoek om zich te oriënteren op de locatie, wist Henrieke precies waar ze moest zijn en hoe het congres in elkaar zat. Dit zorgde ervoor dat ik op de dagen zelf weinig uit hoefde te leggen. Ook heeft ze hele mooie foto's gemaakt van het diner en de feestavond op locatie! Het was een geslaagd congres en het allermooiste is dat we die herinnering nu ook in een mooi fotoalbum hebben. Gemaakt door Henrieke!

Henrieke is ontzettend bescheiden en valt daardoor niet heel erg op als fotograaf. Hierdoor krijgt ze het voor elkaar de meest spontane momenten vast te leggen en daarbij zorgt ze er ook nog eens voor dat er wat diversiteit zit in de invalshoeken van de foto's. Ze denkt graag met je mee en als ze andere ideeën heeft, dan gaat ze daar mee aan de slag en laat dan vervolgens aan ons zien om te kijken wat onze voorkeur heeft. Met Henrieke als fotograaf op je congres ben je verzekerd van mooie, spontane en frisse foto's!

Het is ontzettend fijn om met Henrieke samen te werken en dat zullen wij in het vervolg ook zeker blijven doen!

13 maart 2017 - Yvonne van der Wal, Wapenveld

Op 9 december 2016 hadden we feest. Onze ouders waren 45 jaar getrouwd en dit wilden we graag blijvend vastleggen. En dát is gelukt. Henrieke had een prachtige binnenlocatie gekozen, nl. het X-gebouw van Windesheim. Aan het eind van de middag stond zijn ons hier op te wachten. Eenmaal binnen ontstond er gelijk een gezellige sfeer waarin Henrieke ons goed op ons gemak stelde. En na twee weken was daar al het resultaat. Prachtige foto's van een geweldige dag! Dank Henrieke voor je vakmanschap en gezelligheid!

3 februari 2017 - Rik Takken (Sandd), Zwolle   

Henrieke heeft voor ons foto's gemaakt van ons team in Zwolle. Vanaf boven, eerste etage, hadden we een mooi zicht op de hal. Maar hoe krijgen we zo'n 60 medewerkers goed scherp op een foto?

Het is de bedoeling dat iedereen goed zichtbaar is en ook op de juiste manier op de foto staat. Na het scherpstellen weet Henrieke precies aan te geven wat er nodig is, een metertje naar links, even die kleine dame naar voren, die meneer iets meer naar rechts..., niemand ontkomt aan het scherpe oog van Henrieke.

Vervolgens kunnen we kiezen uit twee foto's, maar dat is wel een probleem. Beide foto's zijn echt heel erg mooi gelukt, beide zijn erg scherp en beide geven toch weer een andere indruk. De keuze was te lastig, daarom maar alle twee foto's aangeschaft. Nu is er alleen nog een discussie over welke foto waar hangt, de oplossing is dat we de foto's af en toe wisselen van plek.   

Henrieke, je hebt ons team recht gedaan met deze mooie foto's, bedankt daarvoor!

31 januari 2017 - Mieke Bos (Mieke Bos Ondersteuning), Zwolle   

Al tijdje liep ik met de gedachte dat de foto op mijn website en mijn profielfoto op de social media eigenlijk vernieuwd moesten worden. Maar, dat betekende dat ik nieuwe's moest laten maken en daar hikte ik eigenlijk wel een beetje tegenaan. Ik ben niet zo fotogeniek en ik voel me altijd nogal ongemakkelijk als de camera op mij wordt gericht. 

Toch besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en Henrieke te bellen. Ik had al veel positieve verhalen over Henrieke gehoord en ik had al veel prachtige foto's gezien die zij gemaakt heeft. Henrieke vroeg naar wat precies mijn bedoeling was en ze dacht met me mee over wat we zouden doen en op welke locaties. We maakten meteen een afspraak. Ik probeerde er aan het eind van het gesprek toch nog onderuit te komen door te zeggen dat ik niet fotogeniek ben, maar Henrieke vond dat geen enkel probleem. Het zou allemaal goed komen, zei ze. 'Het wordt echt heel erg leuk'. En ik zou helemaal niet merken dat zij er was en aan het fotograferen was. Dat laatste kon ik mij maar moeilijk voorstellen. 

De dag van de fotoshoot brak aan en ik ging op pad naar de locatie waar we hadden afgesproken. Alles wat Henrieke had beloofd, kwam uit. Het werd een hele leuke ochtend! Henrieke straalt rust uit en weet je meteen op je gemak te stellen. Alles gaat in een relaxte en gezellige sfeer.

Henrieke liet mij echt in mijn rol komen, zette figuranten in en liet mij een onderdeel uit één van mijn trainingen verzorgen. Ik ging zo op in mijn verhaal en in de groep dat ik helemaal niet meer door had dat de camera op mij was gericht. 

Al na een paar dagen waren de foto's klaar. Best spannend vond ik het om ze te bekijken. Maar ik ben echt heel erg blij met het resultaat. Henrieke zorgde ervoor dat ik op die foto's gewoon mezelf ben. 

Henrieke, bedankt voor de rust die je uitstraalt, voor de manier waarop je mij op mijn gemak wist te stellen en voor het prachtige resultaat! (te zien op https://www.mb-ondersteuning.nl).

19 januari 2017 - Nienke te Vruchte, Zuidwolde                                      

Toen ik op zoek was naar een fotocursus, kwam ik de site van Henrieke tegen. Ik werd meteen blij van de prachtige plaatjes die zij kan creëren. Ik vind haar foto's puur en zo 'lekker in het moment'. Daar wilde ik meer van weten en heb een workshop gevolgd waarin ik een dag mee mocht lopen. Het werd een leerzame dag, waarbij ik het bijzonder vond hoe Henrieke met mensen omging. Dat komt de foto ten goede!

Ook ik zelf voelde me meteen op mijn gemak bij Henrieke en dat geeft een fijne en vrije sfeer. Ik heb zeker genoten en veel geleerd. Een dag om met veel plezier op terug te kijken!

7 november 2016 - Annet van Limburg (Bureau Pré), Zwolle   

Voor het 65 jarig jubileum van de Schagen Groep heb ik Henrieke gevraagd de avond vast te leggen op beeld! Met haar eigen stijl heeft Henrieke prachtige plaatjes geschoten van de gasten, sfeer en de optredens. Samenwerken met haar is fijn, ze werkt zelfstandig en weet op het juiste moment de beste foto's te maken. Ik kan haar zeker aanraden!       

26 oktober 2016 - Inge Wigbers, Hattemerbroek                                      

Eindelijk is het gelukt! We hebben prachtige familiefoto's gemaakt! 

We zijn er blij met de mooie foto's die Henrieke gemaakt heeft. Wij zagen de fotosessie al in het water vallen... maar niets was minder waar! Ter plekke werd een nat, regenachtig bos verruild voor de droge galerij van de Fundatie in Zwolle. Henrieke wist daarmee op creatieve en doortastende wijze de fotosessie te redden. Henrieke stelde iedereen op zijn of haar gemak met haar rustige, vriendelijke benadering. Groot of klein, het maakt niet uit. 

Prachtige foto's waar al mijn familieleden op staan. Gewoon zoals ze zijn. En dat maakt ze nou juist zo bijzonder.

Henrieke bedankt, ook namens mijn familie! Ik zal je van harte aanbevelen.  

12 september 2016 - Anita Drost, Zwolle                                      

De presentatie van mijn boek ‘Verbroken contact tussen ouder en kind’ was een bijzonder moment en wie kan dat beter vastleggen dan Henrieke? Zij heeft een onmiskenbaar talent voor het fotograferen van de echtheid van mensen.

Terwijl de gasten en ik haar nauwelijks opmerkten, maakte ze van allerlei formele en informele momenten heldere foto’s met prachtige kleuren. Bij het bekijken van de foto’s kruipen de sfeer en emoties die de presentatie zo indrukwekkend maakten, meteen weer onder mijn huid. Bedankt, Henrieke! 

16 september 2016 - Lisette Koekkoek, Zwolle                                      

Henrieke heeft onze wens 'spontane' foto's te maken, vertaald naar een fraai resultaat. Ze heeft een mooie veelzijdige lokatie uitgezocht in de buurt van Zwolle. Bedankt Henrieke, we zijn heel blij met de foto's!                  

31 augustus 2016 - Ricus en Marleen Winnubst, Biddinghuizen                                      

Onze samenwerking met Henrieke is uitstekend verlopen. Ze is meerdere malen bij ons langs geweest, waarbij ze rustig de tijd neemt om kennis te maken, onze wensen door te spreken en de mogelijkheden te bekijken. Daar denkt Henrieke graag actief in mee, ze probeert zo dicht mogelijk bij onze wensen en persoonlijkheden te blijven. Buiten de persoonlijke contacten is er ook veel mailcontact geweest, waarbij Henrieke altijd zeer vlot reageert.

Helaas was de weersvoorspelling slecht voor onze dag, terwijl we de shoot buiten hadden geplant. Er moest dus in een paar dagen tijd een nieuw plan komen. Samen met Henrieke hebben we zeer vlot de volledige shoot verplaatst naar een binnenlocatie. Hierbij was haar inzet van grote invloed. De fotoshoot verliep zelf goed. Henrieke was duidelijk in haar aanwijzigingen en hielp ons om er het maximale uit te halen. Tijdens de ceremonie was zij voor ons vrijwel onzichtbaar, ondanks de vele mooie foto's die zij heeft gemaakt. 

Onze trouwdag is mooi vastgelegd door Henrieke, dankzij het vele persoonlijke contact en de goede fotografie.

2 juli 2016 - Familie Bolt, Zwolle                                      

Wat een ontzettend leuke, mooie, waardevolle en vooral vrolijke reportage van onze familie!

10 juni 2016 - Henk Jan van der Kolk, Hasselt

Ben jij op je mooist wanneer je juist níet poseert, maar gewoon jezelf bent? Dan moet je Henrieke van Assen vragen.

Wij hebben begin mei met ons ouderlijk gezin een fotoshoot van een uur afgenomen. Wat ons aansprak in het portfolio waren de frisse, heldere foto's met veel natuurlijk licht - vaak buiten - en de natuurlijke uitstraling van de mensen op de foto's. Die verwachting is helemaal waargemaakt.

Henrieke neemt alle tijd en heft een rust en ontspanning die je terugziet op de foto's. Ze weet ook kleine kinderen mooi op de foto te krijgen. Henrieke regisseert ongedwongen, geeft ruimte voor eigen ideeën, maar grijpt ook in als dat nodig is, om nog mooiere foto's t maken. Ook in de voorbereiding stemt ze alles goed af. Wij waren erg blij met het eindproduct; ruim twintig prachtige foto's.

10 juni 2016 - Familie Elshof, Wijhe

Voor de 40e trouwdag van onze ouders heeft Henrieke foto's gemaakt. De sfeer tijdens de shoot was erg ontspannen. De fotobestanden hebben we na een week ontvangen. We zijn erg tevreden met het resultaat.

15 april 2016 - Ali Hekman (Coach en reïntegratiedeskundige), Zwolle                                       

Henrieke staat voor zeer persoonlijke en gerichte aandacht voor de gewenste uitstraling en sfeer op haar foto's. De fotoshoot was een zeer prettige ervaring met een mooi resultaat.  

11 april 2016 - Hans Lorijn, Zwolle

Henrieke heeft mij geportretteerd voor mijn bedrijf Zwerfkantoor. Wij spraken daarvoor heel vroeg in de ochtend af in het Westerveldse bos in Zwolle. Dit om de opkomende zon en het mooiste ochtendlicht niet te missen. Henrieke bleek een kritische fotografe die niet snel tevreden is met haar resultaat. We zochten mijn favoriete plekjes op en Henrieke maakte de nodige foto's. Ze wist een ongedwongen sfeer te creëren waarbij ik mijzelf kon zijn. De meest onverwachte foto's die Henrieke nam, leverden de mooiste plaatjes op. Henrieke wist mij te fotograferen zoals ik ben met een sprankelend resultaat. Een hele mooie en professionele fotoreportage waarmee ik mijn bedrijfssite en mijn drukwerk een hele persoonlijke touch kan geven. 

6 maart 2016 - Petra Vermeulen (cliënt Frion), Zwolle

Bedankt dat je de mooie foto's hebt gemaakt van mij en mijn konijn. Ook een mooie foto van mij samen met mijn begeleidster Paulien. In vond het fotoboek geweldig mooi!!. En de foto's in het groot aan mijn moeder gegeven, vond ze heel leuk en mooi. Bedankt ervoor!!! Ik vond het een leuke ervaring.

15 februari 2016 - Witha Bolijn (en familie), Wijhe

Wat een geweldig leuk cadeau heb je mij gegeven Henrieke. Van man en kinderen mocht ik voor mijn verjaardag iemand uitzoeken die een fotoshoot van ons gezin zou gaan maken. Niks digitaal, maar echt mooie foto's. Via een zakelijk netwerk heb ik je ontmoet en gevraagd of je deze opdracht wilde uitvoeren.

Je kwam meteen met goede ideeën over de fotolocatie en wij konden ons hierin vinden. Op Fortmond, bij de mooie rivier de IJssel, heb je onze foto's gemaakt. Je nam overal ruim de tijd voor en we zijn zeer enthousiast en blij met het eindresultaat. Dankjewel!

4 januari 2016 - Monique Hanekamp (contactpersoon Talentenprofiel, De Meerpaal Dronten)

Henrieke verzorgt vanaf september 2015 fotografie lessen. Zij doet dit in opdracht van de Meerpaal in Dronten voor het Almere College. Het voortgezet onderwijs heeft voor de leerlingen van het eerste en tweede jaar een Talentenprofiel: Kunst, Cultuur en Media. In het eerste leerjaar maken de leerlingen kennis met diverse disciplines waaronder dans, drama, muziek, art & design, media en dus ook fotografie. Het is heel prettig om, als contactpersoon van dit Talentenprofiel, met Henrieke te werken. Ze is altijd op tijd en heeft haar lessen goed voorbereid. Ze is een vakvrouw en communiceert heel duidelijk naar mij en naar de leerlingen waardoor de lessen heel prettig verlopen. Wat ik heel erg goed vind is dat ze de leerlingen laat samenwerken, zodat ze elkaar kunnen versterken. Binnenkort start de verdiepingsfase van het Talentenprofiel. Ik kijk er nu al naar uit wat ze met de leerlingen gaat doen!

18 december 2015 - Maartje Migchelbrink, Oosterwolde (Gelderland)

Fantastische fotoshoot gehad met kinderen en kleinkinderen door Henrieke van Assen Fotografie. Zie haar website www.henriekevanassen.nl. Bedankt Henrieke, het is weer klasse!

28 november 2015 - Nathalie van Haarst, Zwolle

Henrieke heeft onze bruiloft op de ‘heetste dag van de eeuw’ vastgelegd en hierbij fantastisch werk geleverd. Het prachtige fotoboek dat zij voor ons samenstelde bestaat uit mooie frisse en heldere foto's waaruit de fijne ongedwongen sfeer van deze dag heel goed blijkt. Eigenlijk hebben wij Henrieke de hele dag nauwelijks opgemerkt en dat is precies waarom haar foto's zo goed zijn, ze geven ons en onze gasten weer zoals we zijn, geen gemaakte lach of houterige poses. Henrieke ontzettend bedankt voor al je moeite en inzet, we hebben dit als ontzettend prettig ervaren.

17 november 2015 - Esther Sinnema, Deventer

Voor de verjaardag van mijn man wilde ik graag een fotoshoot in lingerie aan hem geven, maar het was best spannend wie je daarvoor moet vragen, omdat het toch wel heel prive is. Ik heb hiervoor Henrieke gevraagd en na overleg wat de bedoeling was wilde ze me graag helpen. Het was heel gezellig en ik voelde me helemaal niet opgelaten. Ze ging heel professioneel te werk en de foto’s zijn echt prachtig geworden. Nog mooier dan ik had durven dromen! Ook is het fotoalbum schitterend en mocht ik zelf meedenken hoe we dat op gingen bouwen en welke foto’s ik wel wilde en welke niet. In een woord geweldig. Dank je wel dat je me hierbij geholpen hebt, want zo’n fotoshoot laat je toch niet gewoon maar door iedereen maken. En mijn man is er super blij mee!

5 november 2015 - Jasper Hofman (Art-director Bijzonder Zwolle), Wijhe

Wij van BijzonderZwolle (BZ) schakelen Henrieke graag in voor het schieten van een mooie en persoonlijke shoot voor ons magazine. Zij krijgt van ons de vrijheid om zelf met ideeën te komen, wat altijd verrassend goed uitpakt. De foto’s vertellen een verhaal en versterken het verhaal. Kortom; bijzonder bedankt en op naar het volgende nummer!

24 juli 2015 – Henkjan Pap, Kampen

Henrieke van Assen Fotografie maakte recentelijk de foto's en het bijbehorende album ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders. Het was een zeer geslaagde dag waarop mijn ouders, mede dankzij het door Henrieke vervaardigde fotoalbum, met veel genoegen terugkijken.

10 juli 2015 – Roger Ridderbroek (Recreatiecentrum van Harte), Echten

Recreatiecentrum van Harte ( www.vanhartevakanties.nl) is een kleinschalig park met een bijzondere doelgroep: mensen met een (meervoudige) handicap en kinderen met autisme, of verstandelijke beperking.

Wat voor ons een probleem is, is dat wij zelf maar moeilijk foto's kunnen maken van onze gasten: zet hen maar eens op een foto, waar de kinderen en gasten in een rolstoel overkomen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Henrieke doet dat.

Ergens in 2014 werd ik door een netwerkrelatie aan Henrieke van Assen voorgesteld en bij het zien van de eerste foto was het LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT!

Henrieke liet een foto zien van een spelende jongen: ik zag meteen hoe bijzonder dat was!

De jongen is autist, maar was gefotografeerd in zijn eigen beleving, waardoor hij er uit zag als een "normaal" spelend kind. Altijd raar om te zeggen maar iedereen met een autistisch kind weet hoe bijzonder dat is.

Henrieke's eerste opdracht betrof het maken van foto's van het VanHarteVakanties 18e Noordelijk Open; een rolstoeltennistoernooi, waarvan wij hoofdsponsor zijn. Laat de foto's voor zich spreken. Wij vinden het resultaat verpletterend.

Daarna heeft Henrieke voor ons een shoot gemaakt van gasten die het arrangement " VakantieKarbies" van ons hadden genoten en zelf op ontdekkingsreis zijn gegaan door onze prachtige (rolstoelvriendelijke) omgeving.

Ook deze foto's zijn wat ons betreft niet te overtreffen!

Vandaar dat wij ook nu weer een belangrijke opdracht hebben gegund aan Henrieke, te weten de fotografie van onze zomergasten: gezinnen met een verstandelijk beperkt kind.

Wij hebben geen enkele twijfel dat ook deze foto's zullen zorgen voor de juiste

" Look and Feel" van onze website, brochures en ons bedrijf in het algemeen.

Onze samenwerkende partners zullen versteld staan van de foto's die wij ze hebben aangeleverd, ter promotie van ons bedrijf.

Henrieke van Assen Fotografie geeft waar voor je geld en werkt integer, met grote kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Ik ben trots dat ik Henrieke inmiddels een goede partner mag noemen: van hoeveel zakenrelaties kun je nu zeggen dat ze tot je vriendenkring gaan behoren?

23 juni 2015 – Jeroen Kuiper, Zwolle

Henrieke heeft de fotografie verzorgd voor mijn nieuwe website. De samenwerking is soepel verlopen. Henrieke luistert goed naar je wensen en komt zelf ook met creatieve oplossingen. Mijn nieuwe website moet nog online komen, maar het resultaat mag er nu al zijn. Met dank aan de foto's van Henrieke.

23 juni 2015 – Greta Krijgsman (Spring Event), Zwolle

Henrieke heeft de foto's gemaakt van het SpringEvent, editie 2015 dat Annemieke Kroeze en ik organiseerden. Henrieke weet de sfeer en momenten enorm goed vast te leggen, en dat op een heel natuurlijke manier. Haar foto's geven een ontzettend mooie impressie van de dag.

15 juni 2015 – Yvonne Koppelman, Zwolle

Dankjewel voor de leuke fotoshoot. De meiden hebben echt genoten van het getut en de shoot zelf. (Glamourshoot tijdens een verjaardagsfeestje)

15 juni 2015 – Herman en Regine Mulder, IJsselmuiden

Wij hebben een zwangerschapsshoot en een babyshoot laten verzorgen door Henrieke. De zwangerschap en de babyfase wilden wij graag laten vastleggen voor de toekomst. Henrieke is een gezellige vrouw en heeft oog voor detail. Ze gaat heel leuk om met baby's. Ook maakt ze foto's zonder flitslicht, hierdoor schrikt de baby niet en blijft de baby heerlijk rustig.

Wij hebben prachtige foto's hebben gekregen die in een ontspannen sfeer zijn gemaakt. Henrieke bedankt!

3 juni 2015 – Ivo en Monique Visser, Assen

Henrieke heeft voor ons onze trouwdag op beeld vastgelegd. We hebben een ontzettend mooie dag gehad en dat zie je helemaal terug in de foto's. Kleurrijke, vrolijke, liefdevolle en verrassende foto's zijn het geworden. Het album was al binnen een week klaar, daardoor konden we met veel plezier (letterlijk) terugkijken op onze mooie dag. Henrieke is heel plezierig gezelschap, is positief aanwezig en draagt een steentje bij aan een fijne dag. Het fotograferen ging ongedwongen, onopgemerkt en gemakkelijk. Kortom, een absolute aanrader voor het vastleggen van de belangrijke momenten!

Klik hier om naar de reportage te gaan.

3 juni 2015 – Suzan en Dorien van de Wilk, Zwolle en Geldrop

Wij hebben familie foto's laten maken door Henrieke in het Engelse werk. Het zijn prachtige en originele foto's geworden. Henrieke bedankt! Veel succes met je bedrijf.

30 mei 2015 – Henk en Anja Nijland, Zwolle

We hebben al verschillende keren de foto's gekeken. Prachtig zijn ze! Onze complimenten en hartelijk dank daarvoor! We hebben al verschillende foto avonden gehad en genieten er iedere keer opnieuw weer van! Het was een mooie, onvergetelijke huwelijksdag met prachtige herinneringen, waarvan jij er een groot aantal hebt vastgelegd!

27 februari 2015 – Schoenaker academie, Genemuiden

Wij zijn heel tevreden en heel blij met de foto's die jij hebt gemaakt. Het is ons opgevallen dat je weet waarover je praat als je het over fotograferen hebt en dat je een grote liefde voor je vak hebt. Ook bezit je de eigenschap om bijkans onopgemerkt je gang te gaan en dat wat je ziet en waarneemt in natuurlijke beelden vast te leggen. Door jouw respectvolle manier waarop je mensen en intermenselijke verbindingen op je foto's vastlegt laat je ieder mens in zijn of haar waarde en haal je het beste in de mensen naar boven. Zo heb je ook ons werk in de Schoenaker Academie, waarbij de mens als sociaal wezen bij ons centraal staat, fijngevoelig vastgelegd. Wij bedanken jou daarvoor heel hartelijk voor.

Hartelijke groeten van Theo & Julitta Schoenaker en Jan & Marry Oostijen

21 februari 2015 – Hilda Pasterkamp, Profound (Ens)

Henrieke heeft het vermogen om iemand authentiek te zien en dat te vangen in een foto.

26 november 2014 – Yvon Moossdorff, De Netwerkvloer (Zwolle)

Henrieke van Assen laat op De Netwerkvloer zien dat fotograferen een serieus vak is. Aspecten en woorden zoals : inspiratie, emotie, verbinding en bevlogenheid komen tot uiting in haar fotografie! www.denetwerkvloer.nl/media

14 november 2014 – Isabel van 't Hul, eindredacteur Hervormd Heerde

Het afgelopen jaar zijn we in Heerde gestart met de opzet van een nieuwe kerkblad. De bedoeling was om een persoonlijker kerkblad te brengen, met meer aandacht voor de gemeenteleden. Hoe kun je dit bewerkstelligen? Niet alleen door interviews, maar juist door foto's te plaatsen. Een mooie foto zegt meer dan woorden. Samen met Henrieke zijn we dit traject ingegaan. Ik heb Henrieke leren kennen als een aimabel mens met grote vakkennis. Haar aandacht ligt altijd bij de persoon die ze fotografeert, ze verdiept zich in het artikel en bekijkt welke foto passend is. Ze geeft de juiste tips zodat de mensen die ze fotografeert zich op hun gemak voelen. Mede door haar hulp is het kerkblad Hervormd Heerde een groot succes geworden. Dank je wel Henrieke!

10 oktober 2014 – Dyane Kalvenhaar, ECHT advocatuur (Epe)

Via de Netwerkvloer hebben wij Henrieke leren kennen en ze is ons opgevallen door haar manier van werken. KRC Accountants en ECHT advocatuur organiseerde een seminar 'Scoren met KRC en ECHT' in het PEC stadion in Zwolle op 7 oktober 2014. Voor de uitnodiging heeft Henrieke de foto gemaakt en met ons meegedacht hoe we op een originele manier het thema en locatie konden combineren. Ook tijdens het seminar heeft Henrieke mooie foto's gemaakt van de aanwezigen en de sprekers.

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Henrieke. Bij een volgend seminar zullen we zeker weer een beroep op haar doen.

8 oktober 2014 – Cees Hoek, dominee Hervormde Gemeente Heerde

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de prachtige foto's die je in de afgelopen jaren hebt gemaakt van de doopmomenten in onze gemeente. Voor veel mensen is dat een kostbare herinnering geworden. Ook voor mij. Er is ook een stukje openheid ontstaan rond het maken van foto's in de kerk. Daar is altijd terughoudend mee omgegaan omdat men bang was dat het eerbiedige karakter van een kerkdienst zou worden verstoord. Jouw manier van werken heeft dat argument opgeheven omdat je op onopvallende wijze prachtige foto's maakt; zonder flits of hinderlijke bewegingen.

4 oktober 2014 – Inge Kroek, Wijspunt Onderwijsondersteuning, Zwolle

Henrieke heeft foto's gemaakt voor mijn website, sociale media en promotiemateriaal. En ze zijn ontzettend mooi. Ik hou niet van gefotografeerd te worden, sta er altijd raar op. Maar deze foto's zijn zo mooi. En het mooie is de liefde voor mijn werk spat er vanaf. Ze heeft mijn werk gevangen en vertaald naar beeld. Henrieke zegt op haar site: "Bij mij komen mensen puur en echt in beeld. Ik grijp met mijn lens de persoonlijkheid van iemand." Dit kan ik alleen maar beamen. Ik durf met een gerust hart, jou Henrieke, aan te bevelen. Zij maakt je werk en je persoonlijkheid zichtbaar. Henrieke bedankt voor je geweldige foto's. Ik krijg, vanaf het moment dat ik mijn foto op Facebook zette, alleen maar positieve reacties.

http://www.wijspunt.nl

30 september 2014 – Families Wildschut en Vink, Zwolle

Afgelopen zaterdag hebben we met ons negenen een fotoshoot gehad met Henrieke. Ze verwelkomde ons hartelijk in het Engelse Werk. Ze had alles goed voorbereid en hierdoor konden we aan één stuk door poseren voor de drie opstellingen die we voor ogen hadden. Dat dit er uiteindelijk vijf werden was geen enkel probleem, wat getuigd van ruime flexibiliteit van Henrieke!

De opnames van de kinderen ging heel speels en ongedwongen, ze leken er zelfs plezier in te hebben!
De foto's kon ik na anderhalve dag al downloaden en ook hieromtrent heeft Henrieke me bewezen klantgericht te zijn. De foto's zijn overigens heel mooi van kleur en goed gepositioneerd. Al met al een positieve ervaring rijker en wij zijn geslaagd voor een last-minute cadeau!
Hartelijk dank, Henrieke en wellicht tot ziens.

18 september 2014 – Jessica Simens, Heerde

We hebben de samenwerking met Henrieke als erg prettig ervaren. Ze stond open voor onze ideeën en nam de tijd om een mooie foto te maken. Wat ook erg fijn is, is dat je zelf een locatie kunt kiezen. Zo kun je zelf bedenken wat 'sfeer' je wilt. Al met al, wij zijn blij met het resultaat!

17 september 2014 – Nelleke en Roel, Zwolle

Wij hebben een zeer prettige afspraak gehad met Henrieke alles verliep zeer vlot en ontspannen. Over de foto's zijn we zeer te spreken precies zoals we het bedoelt hadden kortom we zijn zeer tevreden! Zeker voor herhaling vatbaar.

17 augustus 2014 - Loes Visscher (Creatief trainer en facilitator, Nuvoli), Zwolle

Ik heb Henrieke ingehuurd toen ik nieuwe foto's nodig had voor op social media en mijn website. Het bijzondere aan Henrieke is dat zij veel aandacht besteed aan de voorbereiding, zo kreeg ik een vragenlijst over wat mijn bedrijf is en doet en wat ik wilde uitstralen. Ondanks dat ik best gespannen was voor de fotoshoot, omdat ik niet graag voor de camera sta, wist Henrieke mij op mijn gemak te stellen en mooie, creatieve foto's te maken, die uitdrukking geven aan wie ik ben en waar mijn bedrijf voor staat. De reacties op de foto's zijn erg positief en voor een volgende fotoshoot zou ik Henrieke zeker weer inhuren!

16 augustus 2014 – Rob Braat, Zwolle

De samenwerking met Henrieke was heel erg goed en prettig en al snel kwamen we tot hele mooie portret foto's gemaakt op locatie in het Engelse Werk met veel groen en natuurlijk licht. We zijn heel tevreden over het resultaat en het was precies wat we graag wilden. Super!

10 juli 2014 – Rob van Keulen (Product manager Transcontinenta BV), Nieuw-Vennep

Transcontinenta B.V. is de importeur van Leica in Nederland en wij organiseren regelmatig foto events voor de gebruikers. Naast het jaarlijkse Shoot Amsterdam en lezingen en workshops bij de diverse Leica dealers, wilden we dit jaar een nog directer contact met de eindgebruikers. We besloten om een Leica Pop-Up Store te openen in de Jordaan in Amsterdam. Gedurende drie weken kon iedere geïnteresseerde ieder model Leica camera en objectief zelf uitproberen in de Store. Om de toekomstige en huidige gebruikers nog meer diepgang te geven in het gebruik van de Leica camera's besloten we om ook workshops te geven vanuit de Store.Voor de professionele workshop "Available light portraits" zochten we een ervaren Leica M gebruiker. Hierbij is niet alleen gekeken naar de technische kennis, maar ook naar de didactische ervaring.Na wat zoeken kwamen wij bij Henrieke van Assen terecht die al jaren met allerlei type Leica M meetzoeker camera's werkt onder lastige omstandigheden. Zo werkt ze alleen bij bestand licht en doet zij ook bruidsreportages met de Leica M.Toen wij ook zagen dat ze aan jonge kinderen fotografielessen gaf was onze interesse gewekt.In de drie weken van de Leica Pop-Up Store heeft zij zeer gedegen en op prettige informele wijze de workshop deelnemers begeleid. Middels een grondige analyse van het werk van de deelnemers en een persoonlijk gesprek vooraf wist ze al snel een maatwerk workshop te leveren die toegespitst was op de wensen van de deelnemers. In een uitvoerige praktijksessie, in de schilderachtige Jordaan, coachte ze in het gebruik van de Leica camera en het perfectioneren van de technieken.De reacties van alle deelnemers waren zeer lovend en men had echt het idee dat men met veel extra kennis hun fotografische werk nog beter aankonden.Wij kunnen iedereen die eens met een Leica M wil werken of gewoon zijn eigen kennisniveau wil vergrootten van harte aanbevelen om bij Henrieke een workshop te volgen.

13 juni 2014 – Pieter Mooij (Leica workshop), Dordrecht

Fantastisch leuke en leerzame workshop gevolgd van Henrieke van Assen.

12 juni 2014 – Arjo en Marieke, Kampen

Op de Kerk en Gemeentebeurs 2013 hebben we Henrieke ontmoet. Ze viel ons op door haar bijzondere camera en haar gemakkelijke omgang met mensen. In eerste instantie namen we genoegen met een oom die op onze trouwdag de foto's zou maken, maar we konden leuke afspraken met Henrieke maken. We hebben haar daarom gevraagd om een fotoshoot te maken van 2 uur.
In het proces verder viel ons op dat Henrieke serieus met de fotoshoot bezig was, ze liep de kantjes er zeker niet bij af. Ze is van te voren bij ons langs geweest. En ondanks de stromende regen hebben we alle locaties bekeken waar we foto's wilden maken. De beste hebben we vervolgens uitgezocht. Daarnaast hebben we door middel van Pinterest onze wensen laten zien.

De fotoshoot zelf ging gemakkelijk en plezierig. Het moet natuurlijk een van de mooiste dagen uit je leven worden. Daar heeft onder andere Henrieke aan bijgedragen. We hebben veel plezier gehad en konden alles op ons gemak doen. Daarnaast had ze leuke ideeën over poses e.d. Dat maakte het resultaat extra bijzonder.

Over het uiteindelijke resultaat zijn we dan ook erg tevreden. De wensen die we hadden zien we erin vervuld en we waren met name verrast door de heldere kleuren. Ze geeft een eigen draai aan de foto's waardoor je een uniek album krijgt. We kijken er daarom ook naar uit om de foto's aan iedereen die het maar wil te laten zien.

Henrieke van Assen © 2017. Alle rechten voorbehouden.