Henrieke van Assen
»
Over Henrieke

OVER HENRIEKE

Zoals een componist stilte en beweging creëert
en een kunstschilder betovering,
zo fotografeer ik liefde.

Ik ben een fotograaf van mensen.
Sfeer, emotie en interactie leg ik liefdevol vast,
zonder flitslicht of autofocus.
Puur en naturel.

Verhalen

Wat past beter bij zo'n ambachtelijke, puristische manier van fotograferen dan een Leica, de camera die als geen ander de rijkdom van ongekende kleurgradaties en heldere contrasten vastlegt? Met mijn Leica vertel ik verhalen. Momenten met hun eigen sfeer en emotie.

Monumenten en erfstukken

Wie een foto bekijkt, herbeleeft het moment. Ik wil foto's maken die familie-erfstukken worden. Daarom lever ik bij al mijn reportages in samenwerking met het Italiaanse bedrijf Graphistudio een stijlvol handgemaakt album. Een album dat liefde op het eerste gezicht is. Vanzelfsprekend met levenslange garantie.

Henrieke van Assen

Professioneel fotograaf in Zwolle

Sinds 2012 is fotografie niet alleen mijn passie, maar ook mijn werk. Beeld speelt een belangrijke rol in mijn werk en leven. Ook toen ik nog communicatiemedewerker bij een gemeente was. Van mijn eerste drie levensmaanden, voordat ik vanuit Bangladesh naar Nederland kwam, heb ik slechts één foto. Ik weet wat de emotionele waarde van foto's kan zijn!

Fotograaf van mensen en hun verhalen

Ik ben gespecialiseerd in het in beeld brengen van bijzondere mensen en bijzondere momenten, waarin mensen centraal staan. Die vang ik in een foto die een verhaal vertelt. Ik werk daarbij uitsluitend met natuurlijk licht. Dat levert naturelle, sfeervolle beelden op.

Echtheid in fotografie

Mensen komen het meest tot hun recht als ze zichzelf zijn. Ook op een foto. Door mijn rustige en onopvallende manier van werken en mijn pedagogische achtergrond voelen kleine en grote mensen zich snel bij mij op hun gemak.

Henrieke van Assen

Workshops

Een ander leuk aspect van mijn werk is het geven van workshops aan kinderen. Daarnaast verzorg ik Leica-workshops voor volwassenen.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Neem contact op, lees mijn blogs of volg mij via de sociale media.

Graag tot ziens!

Henrieke van Assen © 2018. Alle rechten voorbehouden.