Henrieke van Assen
»
LeicaWORKSHOPS LEICA


Fotoworkshop Leica

In alle lichtomstandigheden is het mogelijk om sfeervolle en karakteristieke portretfoto's te maken. In deze individuele fotoworkshop Leica in uw eigen omgeving leert u hoe u mensen fotografeert met een Leica meetzoekercamera en daarbij kunt spelen met bestaand licht. We besteden veel aandacht aan de camerabeheersing. De lichtsituaties waarin u fotografeert lopen uiteen van fel zonlicht tot een ruimte in een slecht verlicht gebouw, of een vertrek met TL-verlichting.

Voor wie?

Deze workshop is zeer geschikt voor wie nieuwsgierig is naar de Leica-M en wil uitproberen of deze camera bij hem of haar past.

De kosten van deze privéworkshop bedragen € 199,00.

Ook voor (kleine) groepen

De Leica-workshop kan ook worden gevolgd door een groep van vier tot zes personen. Gewapend met uw eigen Leica camera gaat u samen met mij de stad Zwolle in. De kosten bedragen € 49,50 per persoon inclusief BTW. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Ervaringen 

Nienke te Vruchte, Zuidwolde:

Toen ik op zoek was naar een fotocursus, kwam ik de site van Henrieke tegen. Ik werd meteen blij van de prachtige plaatjes die zij kan creëren. Ik vind haar foto's puur en zo 'lekker in het moment'. Daar wilde ik meer van weten en heb een workshop gevolgd waarin ik een dag mee mocht lopen. Het werd een leerzame dag, waarbij ik het bijzonder vond hoe Henrieke met mensen omging. Dat komt de foto ten goede!

Ook ik zelf voelde me meteen op mijn gemak bij Henrieke en dat geeft een fijne en vrije sfeer. Ik heb zeker genoten en veel geleerd. Een dag om met veel plezier op terug te kijken!


Rob van Keulen, Product manager Transcontinenta, Nieuw-Vennep:

Transcontinenta B.V. is de importeur van Leica in Nederland en wij organiseren regelmatig foto events voor de gebruikers. Naast het jaarlijkse Shoot Amsterdam en lezingen en workshops bij de diverse Leica dealers, wilden we dit jaar een nog directer contact met de eindgebruikers. We besloten om een Leica Pop-Up Store te openen in de Jordaan in Amsterdam. Gedurende drie weken kon iedere geïnteresseerde ieder model Leica camera en objectief zelf uitproberen in de Store. Om de toekomstige en huidige gebruikers nog meer diepgang te geven in het gebruik van de Leica camera's besloten we om ook workshops te geven vanuit de Store.Voor de professionele workshop "Available light portraits" zochten we een ervaren Leica M gebruiker. Hierbij is niet alleen gekeken naar de technische kennis, maar ook naar de didactische ervaring.Na wat zoeken kwamen wij bij Henrieke van Assen terecht die al jaren met allerlei type Leica M meetzoeker camera's werkt onder lastige omstandigheden. Zo werkt ze alleen bij bestand licht en doet zij ook bruidsreportages met de Leica M.Toen wij ook zagen dat ze aan jonge kinderen fotografielessen gaf was onze interesse gewekt.In de drie weken van de Leica Pop-Up Store heeft zij zeer gedegen en op prettige informele wijze de workshop deelnemers begeleid. Middels een grondige analyse van het werk van de deelnemers en een persoonlijk gesprek vooraf wist ze al snel een maatwerk workshop te leveren die toegespitst was op de wensen van de deelnemers. In een uitvoerige praktijksessie, in de schilderachtige Jordaan, coachte ze in het gebruik van de Leica camera en het perfectioneren van de technieken.De reacties van alle deelnemers waren zeer lovend en men had echt het idee dat men met veel extra kennis hun fotografische werk nog beter aankonden.Wij kunnen iedereen die eens met een Leica M wil werken of gewoon zijn eigen kennisniveau wil vergrootten van harte aanbevelen om bij Henrieke een workshop te volgen.


Pieter Mooij, Dordrecht: Fantastisch leuke en leerzame workshop!


Neem contact op


Meer informatie over Leica

Henrieke van Assen © 2018. Alle rechten voorbehouden.